Beszámoló

Nos úgy éreztem itt az ideje egy kis beszámolónak. Az 1-2 hónapja írt költözés most történt meg. Lett ugyan internet, de a T-Online DSL Light csomagja van benn, mely 1 megabit sávszélességű, 1 gigabyte ingyenes adatforgalmat ad, utána 990 ft/giga a túllépési összeg, de 8900 ft-nál többet nem számláznak ki. Mondanom sem kell, túlléptük. Ezért lobbizok a kábelnetes csomagért, mert a feltöltésem ezzel annyira gyenge, hogy YouTube-ra ezzel nehézkes lenne videót feltenni (pláne ha több részes, mert 80-100 mega körül szokott mozogni a fájlméret), továbbá az korlátlan időben és adatforgalomban egyaránt.

Vendégszereplések elvileg még lesznek a No. blog tagjaival, több stílusban. A havi kerekasztal beszélgetés rövidesen kikerül V jóvoltából, és a következő egy megahosszúságú lesz, szerintem szintén mp3 formátumban.

Szóval zajlanak a dolgok körülöttem, de remélem már rendes mederben fognak majd zajlani.

Edit 2009. szeptember 1.: sajnos a t-onlineos e-mail cím miatt marad a csomagváltoztatás, de ha nem történik semmi, akkor saját szakállra beköttetjük a kábelnetet, mindenképpen, gondoljatok bele, egy 12-15 kB/s feltöltésű sebességű nettel, mire ér fel egy 60-80-100 megás videó? Sokára... ezért kellene minden csomagjában a T-Onlinenak engedélyezni azt, amit a vonal feltöltésben bír, (64 kB/s) mert így gyorsabb lenne az internet a végfelhasználónál az alacsony válaszidő (ping) miatt, mert jobb az aránya a letöltés/feltöltésnek.

Edit 2009. szeptember 10.: végül Pannonos mobilinternet lett, mert itthon is tudom használni, illetve a koliban is, mivel ha lebuknánk a netlopással, akkor kicsapnának az biztos, ráadásul a csomag is korlátlan, és a feltöltés is gyorsabb sokkal.